fbpx
Loading
mrt 22, 2021

Systemen voor Master Procrastinators

Als ik zeg: deadlines. Wat denk jij dan? Ikzelf HAAT deadlines. Net als het schrijven in kapitalen, maar dat was nu even nodig. Zeker als je een deadlinewerker bent zoals ik, snap je wel wat ik bedoel. Tegelijkertijd zijn die deadlines ook belangrijk, want dit blog is weer een dag van tevoren geschreven in plaats van de gewenste week.

Door schade en schande wijzer geworden te zijn, weet ik steeds beter hoe ik ermee om moet gaan. De allerbelangrijkste les is wel dat ik systemen moet bouwen om het beter te regelen. Én mensen om me heen moet verzamelen die beter zijn in plannen en ontzettend aardig, die bereid zijn om continu aan mijn jasje te willen trekken.

Qua systemen zijn er vier die mij helpen om elke dag opnieuw te focussen op de belangrijkste doelen en prioriteiten.

 

Meditatie

Meditatie vond ik vroeger altijd zo plechtig klinken en ik had ook het gevoel dat het op een bepaalde manier moest. Tegenwoordig heb ik daar lak aan en doe ik het op een manier die bij mij past en die elke dag ook weer anders is. Want ik bepaal op het moment zelf waar ik behoefte aan heb. Met of zonder muziek, begeleid of niet, lang of kort, als het maar helpt om naar binnen te keren. En te zijn en ‘te luisteren’ in plaats van mijn hoofd en gedachten er doorheen te laten praten.

High Performance Planner

Elke ochtend opnieuw vul ik deze planner in, zodat ik gericht werk aan doelen, taken en de gewenste eindopbrengst van de dag. Dat voorkomt dat ik word geleefd en op alle wissewasjes ga reageren die langskomen. Het is de afgeleide van mijn North Star die ik heb bepaald voor het jaar. Wat ik er heel goed aan vind, is dat deze planner ook ingericht is op gevoel en niet alleen op resultaten.

Accountability Buddy

Elke ochtend heb ik contact met mijn accountability buddy. We bespreken in vijf minuten wat we gaan doen en weten van elkaar wat onze doelen zijn voor het jaar. Zeker als je veel alleen werkt, is het goed om iemand anders te hebben die je accountable houdt voor je acties en resultaten. We vinden het blijkbaar makkelijker om beloftes aan onszelf te verbreken.

Asana

Asana is een projectmanagement systeem, waarmee mijn team en ik werken. Het werkt als een zonnetje, ook al om alle losse onderdelen in een systeem te krijgen en de indeling te communiceren, compleet met deadlines en toewijzingen van taken.

 

Het punt is dat ik erachter ben gekomen dat het ontzettend moeilijk is om jezelf te blijven motiveren. Om stappen te zetten en dan ook de juiste stappen te zetten. Dat is precies waarom ik het creatieprogramma heb opgezet en de lancering van het implementatieprogramma eraan komt. Omdat ik als geen ander weet wat er nodig is om wél verder te komen. Wil je er eens vrijblijvend over praten? Plan hier zelf je afspraak in.